Powered by Topicus Education

Ultimview wordt ontwikkeld door Topicus Education, hét onderwijsbolwerk van Topicus in Deventer. Al ruim 10 jaar ontwikkelt Topicus vernieuwende oplossingen voor het onderwijs, waarvan vele producten niet meer weg te denken zijn uit het Nederlandse onderwijs. Met ruim 1,7 miljoen leerlingen verdeeld over alle onderwijssectoren is Topicus marktleider op het gebied van leerling informatiesystemen. Onze droom is onderwijs op maat voor iedere leerling, met betrokken ouders en goed geïnformeerde schoolleiders en bestuurders. Met leerkrachten die zich volledig kunnen concentreren op het geven van onderwijs. Dit is het moment! 

 
 

Al in 2003, toen software-in-the-cloud nog eng en gevaarlijk leek, is Topicus begonnen met het ontwikkelen van ParnasSys als administratiesysteem voor het primair onderwijs in Nederland. Topicus geloofde in applicaties in de cloud, ook wel SaaS genoemd, de toekomst zou worden. Iets dat terugkijkend een vooruitziende blik is geweest, want ParnasSys is tegenwoordig het meest gebruikte systeem in het primair onderwijs in Nederland. Iets waar Topicus heel trots op is! En nog steeds wordt ParnasSys verder verbeterd zodat het blijft aansluiten op de veranderende wereld van het onderwijs.

 
 

Ook binnen het voortgezet onderwijs in Nederland heeft Topicus al ruim 10 jaar ervaring. Met de introductie van het pakket Vocus in 2006 zijn de eerste stappen gezet naar een moderne, cloud-based oplossing en na een aantal verschillende productnamen staat SOMtoday nu als het modernste leerling informatiesysteem voor het voortgezet onderwijs in de markt. Zowel qua techniek als qua gebruiksvriendelijkheid ligt SOMtoday ver voor op de concurrentie en met de naadloze integratie van vele nieuwe digitale lesmethoden is SOMtoday het systeem dat bijdraagt aan deze nieuwe tijd voor onderwijs en ICT.

 
 

Met hoogstaande applicaties in het primair en voortgezet onderwijs was het niet meer dan logisch om een vervolgstap te zetten naar het MBO. Samen met een exploitatiepartner is Educus BV opgericht van waaruit het studenten administratiesysteem EduArte is ontwikkeld. Sinds de introductie van EduArte in 2008 zijn vele MBO-instellingen overtuigd geraakt van deze integrale oplossing voor zowel kernregistratie als verschillende modules voor o.a. aanwezigheidsregistratie, studentenbegeleiding en stagematching. Sinds 2015 is hier een gehele nieuwe module aan toegevoegd genaamd EduArte Onderwijs, een oplossing die naadloos aansluit bij de belevingswereld van studenten en docenten en waarmee het onderwijs centraal staat.